Gasztroblog - újratöltve!

Jancsa Jani

Ez a rántott hús nem viccel! - Café Delion Bistro

2018. március 20. - Jancsa Jani

Nyúzó Imi neve nem ismeretlen azok között, akik szeretik a jó kis bisztrókonyhát - nemrég még a Kálvinon voltak, de immár a Rádayban nyomják a jobbnál jobb kajákat, melyet mi is elmentünk megkóstolni.

2018-02-20_12_45_44.jpg

A hideg időben kezdtünk egy jófajta kacsamesékkel, azaz az állatból készült consomméval, aminek báját a benne úszkáló bazinagy grill kacsamáj adta - egy nagyon jó kis geg, melyet eddig még nem láttam sehol; ráadásul tökéletes kivitelezéssel is kombinálva. Emellé érkeztek még zöldségek, meg egy kis maceszgombóc, de messze a máj volt a főszereplő.

2018-02-20_12_24_25.jpg

Alex egy burgert veretett, melyről már én is írtam - itt most annyi változás történt, hogy beépült a konyhába egy BodrogSmoker Hibachi is, így a husi kapott egy kis füstöt is, ami azt kell mondjam, zseniálisan állt neki, és ha még nem tettétek, bizony érdemes megkóstolni.

2018-02-20_12_45_11.jpg

De most jöjjön az a kaja, amit a címben is beharangoztam, mert szerintem ezzel a húzással most megvan Budapest egyik legjobb rántott húsa. Ahogyan a képen is láthatjátok, már a méreteivel is képes lenyűgözni, de ennyinél még messze nem állunk meg.

2018-02-20_12_46_37.jpg

A hús maga olyan 35 dekás, és sertéskaraj, tökéletesen omlós belül és ropogós a panír kívül. Emellé kapunk még egy frankó zöld krumplipürét, ami a petrezselyemtől ilyen színű, és ha nem lenne elég, pár kisebb francia aprószemű ratte burgonya is érkezik még mellé (rá), a már kézjeggyé váló marinált lilahagymák mellé. Hozzá egy kis házi remulád, és kész is a varázslat.

2018-02-20_12_45_18.jpg

Ez a kaja már magában is brutál lenne, az adag több, mint elég, és ha mellétesszük, hogy árban mindössze 3190, azt hiszem megvan a legújabb kedvenc bisztrókajám, pont. Ha azt kérdezik tőletek, hogy hová menjünk ma vacsizni, akkor a válasz a Café Delion lesz, de valljuk be, magunk között úgyis csak KGB-nek fogjuk hívni.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/delionbistro/

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsajani.blog.hu/api/trackback/id/tr8813755052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ROTFL Manó 2018.03.21. 18:22:14

Egy utca-házszámot beírnál a postba? Csak hogy a vállalkozó kedvűek hol keressék...

Sexual Harassment Panda 2018.03.21. 18:22:16

A 4.kép egyszerűen zseniális!

bricz 2018.08.21. 07:11:57

Először áprilisban voltunk burgert enni. Zseniális volt. Úgy jöttünk ki az étteremből, hogy felkerült nálunk a TOP3-ba. Utána júniusban vittük a haverokat is, hogy ezt meg kell kóstolniuk. Hatalmas csalódás volt nekünk és nekik is. A buci egyáltalán nem hasonlított az áprilisban kóstolthoz se kinézetben, se ízben, se állagban. A hús túlszaladt a médiumon (bár ezt külön kértük a pincérnőtől) és az íze sem volt annyira markáns mint legutóbb. Az a bizonyos füstösség ami annyira tetszett nekünk meg sem mutatkozott. A burgerben lévő feltétek is változtak az áprilisihoz képest, nem voltak harmóniában az étel többi részével. Nagyon sajnálom mert így nem szívesen térek vissza hozzájuk :(
süti beállítások módosítása