Jancsa Jani

Tavaszi tekercs, libamelles omlett, és töltött pljeszkavica!

2015. június 09. Jancsa Jani

Na persze nem egy helyen, és nem egy időben! Kuponnal voltunk kajálni, nézzük, mi lett az eredménye!

2015-06-07_19_42_20.jpg

Tre Viet Eat

Az első választás a Ráday utcában a Tre Viet Eat nevű helyen volt, amiről tudtam, hogy kiszállítós, azt viszont nem, hogy baromi kicsi, kábé 10-en tudnak benn leülni, és a mi megérkezésünkkel teltház is lett. Elsőnek toltunk egy klasszik tavaszi tekercset, ez ugye rizslap, megtöltve hússal/zöldségekkel, majd ropogósra sütve, és valamilyen mártogatóssal tálalva. Nos, ez most is teljesen jól lett prezentálva, szerettük.

2015-05-22_21_24_34.jpg

Ha megkérdeznek, lehet úgy kértem volna, hogy előbb a pho levest, aztán pedig a tekercset, de nem tették, így maradt ez a verzió. A leves amúgy kellemes ízű volt, nem vitték túlzásba a betéteket, viszont entry levelnek tudnám ajánlani, csak azt is hozzátéve, hogy ennél azért vannak jobbak is.

2015-05-22_21_31_48.jpg

Szendzsó

A másnap reggelit Gourmet Fesztre mehet a Szendzsó nevű helyen fogyasztottuk el. Ez egy fasza kis reggeliző a Margit híd budai lábánál, egyszer már voltam itt burgerezni is, de lássuk be, nem az az erősségük, hanem ez. Elfogadtuk az ajánlatot, és egy libamelles omlettet kértünk, paradicsom concasse-val.

2015-05-23_10_40_38.jpg

Hozzá házi kenyeret kaptunk, zöldfűszereset, szerettük. Az omlett is tuti volt, de benne a libamell a kissé füstöt ízével, hát, azt hittem eldobom az agyam, szívesen megettem volna mondjuk még egy kilóval belőle. Mellé a szokásos narancslé kávé kombót toltuk, így lett teljes a reggelink.

2015-05-23_10_43_07.jpg

Yu-Grill

Budapesten szerencsére egyre több olyan hely nyílik, ahol kiváló szerb húsokat lehet kapni. Az egyik kedvencem a Yu Grill, melynek burgeréről még anno írtam is, azóta átköltöztek a Rádayba, és ott nyomatják a jobbnál-jobb ételeket.

2015-06-07_19_14_56_hdr.jpg

A kuponnal most a Kétszemélyes extra ínyenc Yu Grill tálat tudtuk megkóstolni, de előtte kértünk egy jó pohár horvát bort, én meg egy korsó Laskó sört. A zseniális házi lepény mellé kaptunk kezdésnek három mártogatót, névszerint kajmakot, urnebeszt, és ajvárt - személyes kedvencem a kajmak lett, a füstös ízeket remekül húzta egybe, de a másik kettőt is eléggé szerettük a friss lepénnyel tunkolni.

2015-06-07_19_37_59.jpg

2015-06-07_19_38_09.jpg

A tál név szerint kétszemélyes, de szerintem hárman is jól tudnak belőle lakni, főleg, ha piálás is megy mellé. És, hogy mik is kaptak helyet rajta? Összesen 70 deka hús: töltött pljeszkavica, töltött csevap, sis csevap, grillkolbász, és gyevrek. Ehhez jött még egy jó adag steakburgonya, meg rengeteg saláta, és hagyma.

2015-06-07_19_42_16.jpg

Az ízek tökéletesek, a faszén totálisan átjön, mi pedig esszük, csak esszük, amíg ki nem durranunk. Egy szó, mint száz, ha valamit, akkor ezt kóstoljátok meg, mert imádni fogjátok, azt garantálom!

2015-06-07_19_43_13.jpg

Ne feledjétek, az Online Street Food Show még tart, menjetek hát kajálni ezerrel ti is!

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsajani.blog.hu/api/trackback/id/tr348835594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sandor Akarki 2015.06.10. 06:25:02

Gulyásleves. Marhapörkölt. Jobb mindennél.

gmihaly 2015.06.10. 19:33:39

Gyuvecs (güvetszi a helléneknél, szerb rizseshús nálunk) és kadarka.