Jancsa Jani

Hétvégi ebéd az Alessioban

2015. július 22. Jancsa Jani

Mit csináljon az ember, ha egy megrögzött hidegkútival szeretne ebédelni, és valami felfedezőszándék is szorult belé? Odaállít a Rózsadomb alján található Alessioba, és örül, mivel pont egy asztal még maradt nekik a teraszon. Lugasos-napfényes tesztünk következik.

2015-07-11_12_48_06_hdr.jpg

Az Alessio pont olyan lokáción található (Pasaréti út), hogy ha tudtam róla, még azt is elfelejtettem, mivel magamtól elég ritkán járok arra. Az étterem kinti része nagyon kellemes, teli zölddel, árnyékos, szóval kiváló hely arra, hogy elköltsünk egy ebédet, legalábbis ami a környezetet illeti.

2015-07-11_12_43_27.jpg

Az étlap elég széles, két oldalon keresztül taglalják a kínálatot, én pedig először egy paradicsomlevessel indítok, melyhez pár szelet fokhagymás pirított bagett, és igény szerint egy jó adag parmezán is jár. Kellemes az adag mérete, és ízvilágra is hozza azt, amire számítottunk.

2015-07-11_12_54_34.jpg

2015-07-11_12_54_19.jpg

Másodikként Tomit én és a pincér közösen egy saltimbocca irányába vezettük, jómagam pedig (némiképp szakmai ártalomból manapság) maradok a házi tésztánál, és mivel azt hallottam, friss a tenger gyümölcse, így a spagetti allo scoglio-ra esett a választásom.

2015-07-11_13_08_26.jpg

A szájbaugró étel szuper volt: ugye aki nem tudná, ez egy zsályás-pármais borjúszelet, kemencés burgonyával körítve, és klasszikusan elkészítve jelen esetben. A tésztám szintén tetszett, érezni lehetett a különbséget a boltival szemben, a tengeri kütyük benne, noha némelyikkel kifejezetten meg kellett küzdeni, kellemes ízvilágot adtak; mindemellett lehettek volna egy kicsit karakteresebbek is.

2015-07-11_13_08_00.jpg

2015-07-11_13_08_45.jpg

Desszertnek egy fekete csokis profitterolt választottam, ami az egyik legjobb édesség volt, amit mostanában ettem: ropogós mandulás ehető kehelyben tálalták fel, és a kis gombócok pedig pont a kellő határon mozogtak az édes és a kesernyés között - tudom ajánlani mindenkinek. Utána egy kávé, és mindenki boldog.

2015-07-11_13_33_24.jpg

2015-07-11_13_33_35_hdr.jpg

Az ár pedig egyáltalán nem volt vészes, 6500 lett jattal, ami ha beleszámítjuk a limonádét is amit ittam, meg a lokációt, elég jó ár/érték arányú hellyé teszi az Alessiot, arról nem is beszélve, hogy az étlapban bőven benne van még a visszatérés lehetősége is. Így legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsajani.blog.hu/api/trackback/id/tr278835582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krj 2015.07.22. 11:17:17

lokáció, desztináció és az unalomig mantrázott ár/érték arány. igazi álszakblogger műszavak. az étterem tényleg jóféle egyébként már jó ideje

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2015.07.22. 11:17:20

színvonalas helynek tűnik, isteni kajákkal emberi árakkal. úgy látom ide mindenképpen el kell látogatnunk!

Gergely_it 2015.07.22. 13:00:18

Friss tengeri kagylók, rákok, stb. Budapesten?
friss = fagyasztott?
Friss, amikor reggel kimegyek a piacra, és megveszem a halászoktól. Minden egyéb esetben fagyasztott (a szállításról ne is beszéljünk...). Ettől függetlenül lehetett nagyon finom is, van, ahol már a hajón fagyasztják, szóval remek minőség (leginkább), csak nem friss!

Dekatlon 2015.07.23. 10:07:20

ha friss = még mozog, akkor nem friss.
ha friss = nem régi, akkor lehet friss.
minden deffinició kérdése :)

lifelike 2015.07.23. 10:07:29

parkolni nem lehet, az egész hely kínosan feszengős, sznob
a kaja jó
de ennyiért sok helyen jó

húzzad neki shakespeare 2015.07.23. 10:07:33

A süti remekül fest!!

kilgore.trout 2015.07.23. 10:07:47

Gergely_it miért kell okoskodni, ha nem értesz hozzá? Ott tényleg frisset szolgálnak fel, ahogy több étteremben is most már.
Először is minden kedden és csütörtökön van a halnap Budapesten, ezt szinte minden vendéglős tudja.Az azt jelenti, hogy egy 2-3 órás repülőut után reggel már Bp.-n vannak a halak, aztán szállítják ki a különböző éttermekbe.
Tehát ugyanazt a halat eszed kedden meg csütörtökön, amit Marseille-ben vagy épp Nápolyban is ennél.( btw.az Allesionak saját akváriuma is van, onnan választhatod ki az ételedet)

Nick Leeson 2015.07.23. 10:07:55

@krj: Nem tudom mi bajod az ár/érték firtatásával. A nagy büdös gasztro forradalom azt is elérte, hogy egy önmagát túl magasra pozícionált étterem egy szelet "újragondolt" zsíroskenyeret is képes 2000Ft-ért szervírozni... Jól meg kell néznie az átlagembernek a bejáratnál jóesetben elhelyezett étlapot, ahhoz, hogy bent legyen rohadt nagy pofára esés... Bár így is meg tudják vezetni az embert...

csizkek 2015.07.23. 10:07:58

Az Alessio evek ota jo hely! Egyik kedvencunk, de en nem vagyok blogger:)
Mindenesetre itt meg nem csalodtam.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2015.07.23. 10:08:02

Friss a kikötőben... Máshol fagyasztott. Friss Rovinjban, ahol ott a halászhajó ott áll, amikor hajnalok hajnalán befut a fogással. 3800-4500 Ft egy halétel. A többi mese és x hónapos hal, rák, herkentyű.
Persze lehet okoskodni, csak neked, csak ma, csak most hozták... Hülyéknek ez simán járható. Megéri!

noflex 2015.07.23. 10:08:04

Tényleg jó hely!
(még a Portik is itt tárgyalt Laborccal, meg fent a Vadrózsában, de az már bezárt.)

Vili Doli 2015.07.23. 10:08:13

@krj:
Ráadásul a földrajzzal (ha úgy tetszik, geográfiával) is bajok vannak. Ha egyszer Pasaréti út, az Pasarét és nem a Rózsadomb alja.