Jancsa Jani

Gofrimámor Újbudán - Sweetheart

2015. szeptember 29. Jancsa Jani

A 11. kerület Móricz közeli részén ihatunk jó sört, ehetünk jó burgert, de a desszerteknek még eléggé híján voltunk. Idáig, mert kábé egy hónapja megnyílt a Sweetheart, ahol Gombóc Artúr módjára szerethetjük az édes gofrit, sós gofrit, brüsszeli gofrit, liege-i gofrit...

2015-09-25_12_27_36.jpg

A hangulatos (nyálbloggeresen szólva "cuki") kis üzletbe belépve rögtön meglátunk két dolgot: az egyik a két gofrisütő a háttérben, a másik pedig a bal oldali falon a hihetetlenül széles kínálat.

Én egy sós, töltött gofrival, azaz Waffinivel kezdtem, ami jelen esetben a Pesto Rosso nevet viselte. Ebből rögtön ki lehet találni, hogy vörös pesto adta az alapját, erre jött a sonka, mozzarella, grana padano, rukkola, valamint paradicsom. Mindez két gofri között összesütve, mint egy szendó - zseniális ötlet, és egyben igazán finom is.

2015-09-25_11_58_09.jpg

Megvolt a főétel, erre már senki sem mondhatja, hogy a desszerttel kezdtem, úgyhogy kértem egy vattacukros (!) limonádét, aztán elszabadult a cukorpokol.

2015-09-25_12_01_01.jpg

Ez először is egy édes, brüsszeli stílusú gofriban manifesztálódott, amelyre mogyoróvaj, banán, Kinder Schoko Bons, valamint csokiöntét került. Na, már ez is nagyon beadta, a banán+mogyivaj klasszik Elvis kombó, és bár egy kevés ropogós bacont is el tudtam volna viselni, a csokibonbonok meglepő módon ugyanennyire kellemesen viselkedtek.

2015-09-25_12_12_20.jpg

Ha lehet ilyet mondani, szépen haladtunk felfelé a létrán, így az egyre édesebb vonal jegyében következett egy rágóízű limó, és minden gofrik legjobbja a liege-i vonal jeles képviselője.

2015-09-25_12_27_38.jpg

Ennél még magasabbra került a léc, így eper, Nutella, fehércsoki öntét, és Hershey's csoki gazdagította az amúgy sem gyengén karamellizált, ropogós gofrit. Totál ízmámor, csoki, és cukortúladagolás, brutális volt.

2015-09-25_12_38_31.jpg

Az étkezés lezárásaként gondoltam bolondítsunk a dolgokon, így a sok édes mellé újra képbe kerül egy kis sós, egészen konkrétan a Salted Caramel Pretzel shake formájában. Emberek, ebben a shake-ben bizony sósperec lakozik, beleturmixolva!

2015-09-25_12_38_45.jpg

Ennél betegebb dologgal manapság rég találkoztam, és az a legviccesebb az egészben, hogy működik! Egyszerűen nem tudod eldönteni, hogy most édes, vagy sós a korty, ráadásul ez a shake aztán félúton van az ital és az étel között, folyékony formában, a soylent meg elmehet a francba. Ha ez még mind nem lenne elég, kérhetünk mindenféle feltétet mindenhová, így összelegózhatva a legelvetemültebb kombinációkat is.

Annyi biztos, hogy a lehetőségek száma végtelen, a minőség pedig kiváló, szóval legyél akár édesszájú, akár nem, irány a Sweetheart!

HA TETSZETT A POST, KÖVESS FACEBOOKON, VAGY TOVÁBBI FRISS, ROPOGÓS ÉLMÉNYEKÉRT INSTAGRAMON!

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsajani.blog.hu/api/trackback/id/tr148835570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2015.09.29. 23:47:59

Valaki tud jó gofrireceptet?

Eliot Rosewater 2015.09.30. 06:53:16

Sós karamella édes ízekkel való párosításáról 2015-ben hallani először ősi román szokás.

Jancsa Jani 2015.09.30. 06:53:41

@Eliot Rosewater: na és mi a helyzet a sós perec - édes ízek kombóval?

Gukker 2015.09.30. 11:31:01

@Tapmancs:
30 deka liszt
20 deka vaj/margarin
4 tojás
1 teáskanál sütőpor
+annyi tej, hogy könnyen folyjon.

Ennél nincs jobb és egyszerűbb.

oszt jónapot 2015.10.02. 09:02:42

@Jancsa Jani: Van sós pereces Milka. :)