Jancsa Jani

A Szoba-Konyhában jártunk, és eléggé tetszett, amit láttunk!

2015. december 11. Jancsa Jani

Még november közepén volt a Restaurant Day, amelyről én is írtam egy kis beharangozót. Sok izgalmas hely volt, de mi az újonnan megalakuló Szoba-Konyha pop-up eseményét választottuk, amely spanyolos tapas-vacsorával kecsegtetett minket.

2015-11-21_19_17_42-1.jpg

A vacsora egy elég fancy, első kerületi ház alsó szintjén volt megrendezve a Kapucínus utcában, ahová a 30 fős limit elég gyorsan betelt, úgyhogy kvázi teltházzal ment a dolog. A Szoba-Konyha kiötlője amúgy Nagy Gergő, aki a civil állásomban kollégám, és őbenne is ugyanúgy ég a gasztronómia iránti elhivatottság lángja, ami most ebben a formában manifesztálódott.

2015-11-21_19_45_10.jpg

Kezdésnek rögtön voltak welcome drinkek, azaz bor, sangria, és házi baszk ihletettségű kökénypálinka, ami rendesen odabaszott.

2015-11-21_19_44_55.jpg

Az ételek egy része már ki volt pakolva kezdésre, így egy rövid bemutatkozás után lehetett is falni őket. Volt itt gazpacho, serrano sonka, sajtok, házilag pácolt olívabogyó, meg még spanyol omlett is.

2015-11-21_19_45_04.jpg

Már itt teljesen jó munkát végzett a sok különböző íz és állag, majd nem is kellett sokat várni, és jött a következő a baconnel sült banán, az édes és a sós ízek kedvelőinek.

2015-11-21_20_12_11.jpg

Ezután szabadultak el igazán a dolgok, mivel következtek a nagyágyúk: chorizoval és manchegoval töltött paprika valamint spanyol húsgombócok fűszeres mártásban. Na, ha ettetek már jót... zseniális volt mindkettő, elfogadtam volna még úgy öt tányérral belőlük, már ha bírtam volna még enni.

2015-11-21_20_34_38.jpg

2015-11-21_20_59_26.jpg

Desszertnek katalánkrémet szolgáltak fel, meg még egy pálinkát Sangriával, mi meg ekkor már úgy voltunk, hogy még szerencse, hogy a hegy oldalában lett a vacsi megrendezve, mert innen legalább haza tudunk gurulni.

2015-11-21_21_24_02.jpg

Ahogy az az értékelőtáblán is látszott, pozitív visszajelzésekkel záródott az első rendezvény, és ha minden igaz, lesz folytatása is a dolgoknak, sőt, még az sem elképzelhetetlen, hogy én is fogok főzni - de ez maradjon egyelőre a jövő zenéje.

2015-11-21_22_50_08.jpg

További Szoba-Konyha infók pedig itt lesznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsajani.blog.hu/api/trackback/id/tr608835566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ejkekjetter 2015.12.28. 09:22:42

Két kérdés: Kényelmesek azok a székek? Mindig van zenei aláfestés a lakomához?

puffogónyúl 2015.12.28. 09:22:44

Kár , hogy ilyen rossz minőségűek a fotók! Esetleg egy jobb géppel legközelebb?

Jancsa Jani 2015.12.28. 09:24:15

@Ejkekjetter: a székek totál jók voltak, és mivel ez volt az első alkalom, így minden képlékeny még :)
@puffogónyúl: az elvenné a varázsát, ez csak egy privát élménybeszámoló, de sztem a Szoba-Konyha FB oldalán vannak még képek ;)