Jancsa Jani

Ki őrzi a pörizőket?

2018. január 09. Jancsa Jani

Arany János utca, metrómegálló, bódésor. Van és volt itt már sokminden: burgeres, lángosos, kolbásztölcséres. A napokban egy új koncepció ütötte fel a fejét, mégpedig a palacsintába tekert pörkölt, ami amennyire furán hangzik, annyira jól sikerült.

2018-01-08_19_42_52.jpg

Az üzlet megalkotóinak büszkeségfalán szerepel a Burger House, a W35 valamint a Revolución is, és ez bizony ez újabb jó pont lehet a bizonyítványban. A koncepció annyi, hogy különböző klasszik köreteket gyúrnak bele egy palacsintatésztába, ezt megtöltik pörkölttel, valamint különböző egyéb feltétekkel, majd betekerik, és egy "magyar burrito" felfogásban el is fogyaszthatod.

2018-01-08_20_20_52.jpg

Kezdtem egy brassóis sztorival, melyben a pöri sertés, és a tésztába házi sült kockakrumpli van belesütve, ami már vizuálisan is nagyon vicces látvány. Ebbe még savanyú, illetve kovászos ubi duóját kértem, meg egy kis almapaprikát - ja igen, merthogy házi savanyúságok is vannak dögivel. A brassói ízvilág totálisan átjön, ami vicces, mert az ember külső alapján totál nem ezt várná.

2018-01-08_19_41_43.jpg

A második verzió egy klasszikus, gazdag marhapörköltes darab volt, tarhonyás palacsintában, pepperonival. Ez bizony egy klasszik tányéron is megállná a helyét, ez volt a kedvencem.

2018-01-08_19_45_01.jpg

Végül pedig a csirkepörköltet kóstoltuk meg, nokedlis csomagolásban, tejföllel, és egy kis csalamádéval, ahogyan azt illik. Mindhárom darabnál a tészta könnyed, ámde stabil, megtartja a belevalókat, és egy tartalmas, de mégse nehéz kaját kapunk végeredményül.

2018-01-08_19_43_31.jpg

Mivel a helyszín eléggé a szabadtérre koncentrál (lévén nincs beltéri hely), így nem árt, ha menetközben is meg tudjuk enni, amit amúgy teljesít is a cucc, szóval a street food kitétel is megállja a helyét. Egyedül azt sajnáltam kicsit, hogy összecsomagolva nem olyan szép, mint kiterítve, dehát valamit valamiért, ugye.

2018-01-08_19_51_58.jpg

Minden héten lesz majd vega verzió is (ez a héten lencsepörkölt), meg majd várhatóak speckó darabok is, mint a pacal, vagy épp a hal. Ha pedig szeretnétek, megkörnyékezem őket, és csinálunk egy burgerpörköltes verziót is (vagy nem!).

2018-01-08_19_52_54.jpg

Árügyileg olyan 1190-1390 körül mozognak az alap tekercsek, és erre jönnek a feltétek, mint a tejföl, vagy a savanya. A Pöriző egy nagyon jó, klasszikus magyaros ízekkel rendelkező kis egység, amelynek ezúton kívánok sok sikert!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/porizo.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsajani.blog.hu/api/trackback/id/tr8613560993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.