Gasztroblog - újratöltve!

Jancsa Jani

Mi kerül a Tölcsibe?

2018. július 04. - Jancsa Jani

Magyarország szerintem egyik legkomolyabb food mash-upja született meg nem is olyan régen, mivel az arcok a helyszínen gofritölcsérbe pakolnak rántott csirkefalatokat különböző feltétekkel. Betegen hangzik? Hát elmondom, hogy az is, de a legjobb értelemben!

2018-07-02_13_23_41.jpg

Szóval nézzük csak honnan is jön az egész: van ugye a rántott csirke, ami tök jól megy a gofrival (waffle & chicken). Tölcsérbe is jó pakolni dolgokat, bár itthon javarészt csak édesség szokott belemenni. DE. Miért is ne lehetne egy kicsit sósabb gofritésztát sütni, és ebbe pakolni a csirkét? Ez a gondolat fogalmazhatódott meg a hely tulajainak a fejében is, és így lett a Tölcsibe.

Maga a hely nem túl nagy, a Wesselényin található, a dizájn szép, egységes, és totál profi ahhoz képest, hogy első üzlet a sorban.

2018-07-02_12_39_15.jpg

A kínálat sem túl nagy: van ötféle tölcsér, plusz kétféle köret, szószok, pár sör, házi gyümölcsös limonádé, és ennyi. Nem is kellett sokat agyalni: kikértem a jalapenosat és a ranch verziót, aztán hadd szóljon.

2018-07-02_13_21_21.jpg

Már méretre is elég jól fest a dolog, úgyhogy gyorsan fussuk is végig, miben mi található. A ranch ugye az amerikaiak közkedvelt író alapú szósza, ebbe az említett szószon felül ment rengeteg zöldfűszer kapor és petrezselyem formájában, snidling, újhagyma, és persze a lelke az egésznek, a speckó paníros csirkefalatok.

2018-07-02_13_23_27.jpg

A burkolatban totálisan érződik az ízgazdagság, a panír nem a halálosan roppanós, de ez nyilván betudható a közegnek is, viszont ahhoz képest tök jól tartja magát. Odabenn a hús csirkemell, omlós, szaftos, szóval ebben hiba nincs, csakúgy, mint a tölcsérben sem, ami kellően erős ahhoz, hogy megtartsa a beltartalmat, viszont egyáltalán nem nehéz, és egy tök jó roppanósságot ad az egész történethez.

2018-07-02_13_22_29-2.jpg

Itt szúrnám be, hogy ez bizony tudhat lenni a tökéletes street / fesztivál food, ugyanis, kompakt, nem esik szét, meg lehet enni kézből (tényleg!), és totál mobilizálható, a verebek pedig azt csiripelik, hogy a food truck változat már rajtra kész, és jövőre tervben van a srácoknak a fesztiválok meghódítása is.

2018-07-02_13_23_05.jpg

A másik konstrukcióban már jól ismert mexikói ízek köszönnek vissza: a sajtszósz könnyed házi darab, viszont szuperfolyós, került még bele tortilla-chips, jalapeno savanyítva, meg egy kis újhagyma még a tetejébe.

2018-07-02_13_22_16.jpg

Ha választani kéne a kettő közül, nem tudom melyiket tenném, alapvetően különböznek az ízvilágok, és totálisan laktató tud lenni, mire az elejétől a végéig betolsz egy ilyet.

2018-07-02_13_22_36.jpg

2018-07-02_13_24_31.jpg

Köretügyileg sült krumpli van, ami semmi extra, viszont a szószok annál inkább: barbecue, avokádós majonéz, a már ismert sajtszósz, salsa és sima ketchup szolgál tunkolásiul, ami szintén plusz örömökre adhat okot.

2018-07-02_13_47_34.jpg

Árban is jó a helyzet: egy tölcsért 1090-1490-ig kaphatunk, plusz a köret, szóval két rongyból meg is tudunk lenni menüvel. A Tölcsibe egy valódi újdonság az amerikai bolondos ételek világából - aki gasztroőrült, az semmiképp se hagyja ki, aki pedig nem, az csak simán csekkolja, milyen egy tölcsérből rántott csirkézni!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/Tolcsibe/

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsajani.blog.hu/api/trackback/id/tr1414091731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása