Mit csináljunk akkor, ha már ég a szmóker, van néhány kolbászunk, és szeretnénk valami extra kaját összedobni? Nos, néhány plusz hozzávaló beszerzésével olyan szendvicset tudunk készíteni, amelynek hírére egészen messziről is fognak jönni az éhes emberek.
Hozzávalók (4 főre):
- 1 csomag grillkolbász (jelen esetben Püski bajor a Steakestől)
- 20 dkg savanyú káposzta
- dijoni magos mustár
- 3dl sör
- néhány szál kakukkfű
- 4 zsömle
- 1 fej lilahagyma
- 1 hegyes erős paprika
Kezdésnek rácshőt stabilizálunk 120 fokra, majd fogunk egy aluminium grillserpenyőt. Beleöntjük a sört, két evőkanál magos mustár, a savanyú káposztát, és összekeverjük. Ha ez kész, belevetjük a kolbászokat, és néhány szál kakukkfüvet is, majd mehet az egész befelé a szmókerbe.
Alapvetően ha kolbászt sütünk, maghőre megyünk, de ezek olyan vékonyak voltak, hogy a dolog kábé értelmezhetetlen volt, mindenesetre a közeg miatt egyáltalán nem száradtak ki.
Amikor már kellő hőkezelést kaptak (65 fok környékén), kivettem őket, és ezzel a lendülettel magát a barbecue eseményt is beszüntettem, és nyitottam egy grillkonyhát. Ez annyiban nyilvánult meg, hogy leszedtem a tetőt, és a tűznél egy szinttel fentebb elkezdtem direkt tűzön visszaforralni a sörös káposztás cuccot, ami remekül sikerült is. Amikor már minden folyadék elpárolgott, leszedtem a tűzről, kiszedtem a kakukkfüvet, és hagytam kicsit állni. Ezalatt a zsemléket félbevágtam, megkentem vajjal, és lepirítottam őket a grillen. Mindezekkel párhuzamosan jöttek a kolbászok is, magas lángos körbekérgeztem őket (reverse sear, or what).
Ha minden kész lett, jöhetett a tálalás: alulra egy adag a savanyú káposztából, erre jöhet két kolbász, félbevágva. Erre jöhet néhány karika lilahagyma, egy kevés zöldpaprika, a zsemle tetejét pedig magos mustárral kenjük (ha túl sok, fellazíthatjuk egy kevés majonézzel). Bontsunk egy jó lagert mellé, és jó étvágyat!