Gasztroblog - újratöltve!

Jancsa Jani

Reggeli Budapesten: Eggdrop Project

2024. február 28. - Jancsa Jani

Amikor arról beszélünk, hogy reggeli Budapesten, rengeteg helyszín juthat eszünkbe. Az egyik különleges darab ezek közül az Eggdrop Project, ahol nevének megfelelően briósba csomagolt csodákat csemegézhetünk.

2023-10-07-10_15_47-1024x576.jpg

Kezdjük rögtön a definícióval – mi is az a briós? Bár sokan a klasszikus, cukorral szórt, csiga alakú desszertként ismerik, nem feltétlen mindig ez a helyzet. Definíció szerint a briós egy kenyérféle, magas tojás és vajtartalommal, könnyű, pufi beltartalommal és ropogós héjjal.

2023-10-07-10_17_47.webp

Következőnek tisztázzuk – mit nevezünk eggdropnak? Nos, ezzel egy kicsit nehezebb a dolgunk, mint a hasonló kategóriába tartozó londoni Eggslut-nál, hiszen a tojás pottyantás juthat róla eszünkbe, vagy a csurgatott tojásleves. Amúgy pedig az eggdrop egy koreai street food jellegű képződmény - gyakorlatilag a tojásos szendót takarja.

A helyszín a Marek József utca, hétker, az Onyx hotelbe belépve rögtön jobbra fordulva érkezünk meg a helyszínre. Az étlap alapvetően három részre bomlik: van az Egg Drop, az Avokádó Toast, valamint az édességek – meg persze az itallap. Frissen facsart narancslé és egy flat white után már nyugodtan lehet böngészni, majd pedig megvárni, amíg a tányérok megérkeznek.

2023-10-07-10_13_28-1024x576.webp

Nem meglepő módon az első szekcióban az ételek két kellemesen megpirított briós közé zárva kerülnek tálalásra. Mellé kerül, szintén a névnek megfelelően egy jó adag pihe-puha rántotta, cheddar sajt, és egy fokhagymás alapú titkos szósz. Pluszban még lehet választani pikáns, vagy édes majonézt, és ilyen alapokra jöhet akkor a további feltétkombók kiválasztása.

2023-10-07-10_15_05-1024x576.webp

Az egyik ilyen a lazacos-avokádós lett, a másik pedig a baconös-dupla sajtos darab. Megy még bele paradicsom, valamint saláta is, és készen is van a fullos reggeli szendvics. És, hogy milyen az íze? Egészen egyszerűen fenomenális mindkettőé. A lazac és az avokádó adott, tehát az pont olyan, amilyet várnánk, a másikban pedig a bacon zseni jó ropogós, amit örömmel fogadtam, mert sok helyen azért el tudják rontani. A rántotta benne tényleg érdemes a nevére, nagyon finom darab, a briós pedig viszi a prímet – tökéletesre pirított, kellemesen vastag, mégis stabil, könnyed, imádnivaló. Mindkét szendvics olyat hoz az itthoni reggeliző-szcénába, amilyennel még azt gondolom, nem találkoztunk; szóval már csak ezért is érdemes kipróbálni.

2023-10-07-10_15_57-1024x576.webp

Ne feledkezzünk el az oldalkocsiról sem: kimcsi, illetve röszti borzolja a gasztronómiai kedélyeket. Előbbi klasszikus darab, hozza a kicsit csípős, savas, odaverős ízvilágot. Egyedüli kritikám vele szemben talán az, hogy túl nagy darabokban volt, egy kicsit apróbb méretben könnyebben ehető volna.

2023-10-07-10_15_08-1024x576.webp

Rösztiből két darab érkezik, bolondító roppanással, belül puhasággal, és a vártnál kicsit fűszeresebb beltartalommal. Örömteli, hogy kicsit ki mertek lépni a megszokottból, és megtették azt a plusz lépést, ami szükséges az egyediséghez.

2023-10-07-10_42_00-1-1024x576.webp

A verdikt mindenképp magában foglalja a pozitív és különleges jelzőt – azt gondolom, hogy a budapesti reggeli színtérnek új, friss és izgalmas darabja ez. A fentebb felsoroltak ára közel 16.000 jó magyar forintot kóstál  – ha rám hallgattok, nem hagyjátok ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsajani.blog.hu/api/trackback/id/tr10018340157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2024.03.03. 17:55:10

Milyen érdekes, hogy hiába lehet hasonlókat kapni az Eggi Caféban, arról senki se ír, de amikor a marketingbüdzsével jól eleresztett hotelben nyitnak új helyet, akkor egy hónap alatt mindenki "felfedezi" és 99%-ban azt hiszik, hogy ilyesmi eddig nem volt Magyarországon :)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2024.03.03. 17:58:31

@Étteremkritikus: Biztos van olyan, aki azt hiszi, én sztem egy szóval nem mondtam, hogy ilyen nem volt, bár azért itt a briós, mint külső réteg, azt gondolom, elég egyedi :)
süti beállítások módosítása