Gasztroblog - újratöltve!

Jancsa Jani

Kóstolótál India ízeiből - Bombay Budapest

2024. március 19. - Jancsa Jani

Ha kortárs indiai ételekről beszélünk, totálisan modern köntösben, akkor nem mehetünk el szó nélkül a szomszédságunkban lévő Bombay étterem mellett. A már korábban említett Étterem Hét szekcióba tartozik ez a látogatásom is.

2024-03-14_12_24_11.jpg

Egy hétköznap délben érkeztem, a hely nagyon modern, hangulatos. Hátrafelé haladva pedig üvegfallal elválasztva látványkonyha található, ahonnan érkeznek a jobbnál-jobb falatok.

2024-03-14_12_04_14.webp

Első körben mégis az italpult kínálatából választottam, mégpedig a fix menün kínált Karha Cooler alkoholmentes koktélt, melyben házi tea, passiógyümölcs és ananász is volt. Kellemes, hűs, édeskés íze szinte megágyazott az indiaiban számomra szinte kötelező mango lassinak, amely itt olyan sűrű, hogy majd megáll benne az odaképzelt szívószál - kiváló darab.

2024-03-14_12_12_51.webp

Az étterem háromféle menüt kínált, én a +3000 Ft-os feláras Nirvana-t választottam. Ehhez minden egy nagy tálcán érkezett, ami egy kicsit fura volt, mert magán az étlapon külön volt szekcionálva az előétel és a Thali főétel válogatás. Ehhez képest azért annyit nem lett volna rossz tudni, hogy haver, ezzel a kettővel kezdd - jó, azért gondolhatjátok, hogy megugrottam a dolgot.

2024-03-14_12_22_43.webp

A Thali nem más, mint egy nagy kerek réz tálca, amin több kis edényben érkezik egy olyan komplex, főételekből álló válogatás, amely minden szempontból kerek (no pun intended). Egyrészt található benne 5 főétel és 4 köret, amely változatos ízeket prezentál Indiából, valamint ezek az ételek is kis réz edénykékben érkeznek. Ezek a fogások együtt pedig pont megfelelő eloszlásban tartalmaznak szénhidrátokat, fehérjét, vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat egyaránt.

2024-03-14_12_24_18.webp

Szóval, miután arccal irányba tettem magam (és a tálam), kezdődött az egész a paneer-ral. Nem, itt nem a rántott hús kabátjáról van szó, hanem egy indiai sajtfajtáról, amely itt mustáros-joghurtos, mangós szószban került tálalásra. Szintén előétel volt a bárány kebab - elképesztően omlós, zöldfűszeres, a kelet ízei jelentek meg ebben a pár falatban.

2024-03-14_12_24_23.webp

Főételeimben is visszaköszönt a húsos vonal - volt itt kókuszos csirke curry, egy jó nagy tigrisrák egy kicsit lazább mártással, valamint Rogan Josh, ami ugye egy hagymás bárányragu mindenféle finom fűszerrel.

2024-03-14_12_24_33.webp

Húsmentes tétel volt egy lassan készülő tejszínes alapú fekete lencse, valamint egy indiai sajtos vegyes zöldséges történet is. Köretek terén jött rizs - de atyaég milyen, tisztított vajjal készült mentás, hagymás, köményes ízben, perfekt állaggal. Érkezett Papad(am), ami egy vékony, lencselisztből készült ropogós, illetve egy chilis-fokhagymás indiai lepénykenyér is, ami mondanom sem kell, szintén fennhagyta a magasra tett lécet.

2024-03-14_12_53_38.webp

A desszert végül külön érkezett, amely egy sajttorta variáció volt, testes, mégis könnyed kardamomos ízvilággal, gyümölcsökkel.

2024-03-14_13_01_29.webp

A Bombay a mostani alkalommal is bebizonyította, hogy a konyhája remek, és a modern környezet pedig kiemeli a hasonló konyhát bemutató éttermek sorából - teljes mértékben ajánlott!

A bejegyzés trackback címe:

https://jancsajani.blog.hu/api/trackback/id/tr918357989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása