Nyúzó Imi neve nem ismeretlen azok között, akik szeretik a jó kis bisztrókonyhát - nemrég még a Kálvinon voltak, de immár a Rádayban nyomják a jobbnál jobb kajákat, melyet mi is elmentünk megkóstolni.
A hideg időben kezdtünk egy jófajta kacsamesékkel, azaz az állatból készült consomméval, aminek báját a benne úszkáló bazinagy grill kacsamáj adta - egy nagyon jó kis geg, melyet eddig még nem láttam sehol; ráadásul tökéletes kivitelezéssel is kombinálva. Emellé érkeztek még zöldségek, meg egy kis maceszgombóc, de messze a máj volt a főszereplő.
Alex egy burgert veretett, melyről már én is írtam - itt most annyi változás történt, hogy beépült a konyhába egy BodrogSmoker Hibachi is, így a husi kapott egy kis füstöt is, ami azt kell mondjam, zseniálisan állt neki, és ha még nem tettétek, bizony érdemes megkóstolni.
De most jöjjön az a kaja, amit a címben is beharangoztam, mert szerintem ezzel a húzással most megvan Budapest egyik legjobb rántott húsa. Ahogyan a képen is láthatjátok, már a méreteivel is képes lenyűgözni, de ennyinél még messze nem állunk meg.
A hús maga olyan 35 dekás, és sertéskaraj, tökéletesen omlós belül és ropogós a panír kívül. Emellé kapunk még egy frankó zöld krumplipürét, ami a petrezselyemtől ilyen színű, és ha nem lenne elég, pár kisebb francia aprószemű ratte burgonya is érkezik még mellé (rá), a már kézjeggyé váló marinált lilahagymák mellé. Hozzá egy kis házi remulád, és kész is a varázslat.
Ez a kaja már magában is brutál lenne, az adag több, mint elég, és ha mellétesszük, hogy árban mindössze 3190, azt hiszem megvan a legújabb kedvenc bisztrókajám, pont. Ha azt kérdezik tőletek, hogy hová menjünk ma vacsizni, akkor a válasz a Café Delion lesz, de valljuk be, magunk között úgyis csak KGB-nek fogjuk hívni.
Elérhetőség: https://www.facebook.com/delionbistro/