Néhány hete megnyitotta budai kapuját a Planet Sushi Allee, és ennek örömére én is ellátogattam megnézni, mennyiben más a pesti testvérétől ez az egység.
Mindezt egy jó kis rendezvény keretein belül (t)ettem, így mindenből volt sok, és még több. Ja igen, maga az étterem kétszintes, és odafönn egy nagyon menő teraszról lehet majd kifelé lesni, mit csinál a nép, ami mindenképp egy jó dolog.
Kezdésnek egy dim-sum válogatással nyitottunk, amelyben különböző színű, formájú, és persze ízű batyukkal barátkozhattunk. Volt itt spenótos sertés, currys rákos, csirkés tavaszi tekercs meg répás lazacos is.
Ezek után következett egy jó rámen, amelynek én jónéhány hónapja a feltétlen híve vagyok, köszönhető ez többek között Ivan Ramennek is. Ebben a verzióban itt pácolt sertéshúst kaptunk, újhagymával, ponzu szósszal, és pácolt főtt tojással - egyedüli szívfájdalmam az udon tészta volt, de amúgy teljesen rendben volt.
Következőnek kaptunk egy akkora makitálat, hogy majdnem a fal adta a másikat, meg is próbálom gyorsan felsorolni, mi minden kapott helyet rajta. Volt itt füstölt angolnás-krémsajtos, tigrisrákos-avokádós-krémsajtos, lazacos-krémsajtos, és lazacos sült tekercs is.
Már itt kezdtünk végérvényesen jóllakni, pedig kábé csak a felénél voltunk a menünek.
A következő körben áttértünk a tésztákra, először is érkezett egy Mee Goreng, ami nem más, mint egy maláj tészta csirkével, kaliforniai paprikákkal, bambuszrüggyel, és osztrigaszósszal - szerettem.
Az ezután jövő pedig egy valódi klasszikus, a Pad Thai volt, csirkével, garnélával, és mogyoróval - pont olyan, amilyennek lennie kell.
Végül érkezett a desszert: volt egyszer egy gyümölcsös csokitekercs, valamint egy tejszínes rizstekercs, szintén gyümölcsökkel (a la gyümölcsrizs) - mindkettő tuti volt, de engem az első tarolt le véglegesen.
A Planet Sushi új helye bizony tartogat meglepetéseket az Oktogonhoz képest, így aki már volt ott annak is, és aki még nem, annak is tud mutatni újat - érdemes hát felkeresni, ha szeretjük a távol-keleti konyhát.